Antistresový strom

Ahoj děti,

dnes přináším inspiraci jak pro malé, tak pro velké výtvarníky. Pojďte si vytvořit vlastní strom, který vykouzlí dobrou náladu. Co budeme potřebovat?

bílý papír A4, barevné pastelky, 1x slabý černý fix, 1x silnější černý fix, guma, tužka

Hezky se usaďte u stolu, kde budete mít dostatek světla a začínáme. Papír si dejte na výšku a nakreslete tužkou strom. Udělejte mu silnější kmen a zdravé dlouhé větve mířící až do krajů.

Do prázdných ploch mezi větvemi začněte kreslit ornamenty a vzory. Fantazii se meze nekladou, čím pestřejší a rozmanitější, tím lépe. Opět použijeme tužkou.

Nyní přichází čas na fixy. Nejprve silnějším fixem obtáhneme strom. Poté tenčím fixem obkreslíme všechny ostatní plochy se vzory. Pokud někde prosvítá tužka, vygumujte ji.

Omalovánka je hotová! Je na vás, jaké barvičky si vyberete. Já jsem se rozhodla pro podzimní směs. Vybrala jsem proto vždy tři pastelky do skupinky a tou jsem vybarvila jedno políčko. Také jsem střídala barevná políčka s černobílými. Vy si můžete vybrat barvy tak, jak je máte rádi, podle nálady.

Takto vypadá hotový obrázek. Moc se těším na ty vaše. Můžete mi je vyfotit a poslat na druzinachotyne@seznam.cz nebo do zpráv na ipadu na jméno Lucie Lövlová. Na stejná místa mi můžete poslat i vzkaz. Moc vás zdravím, Lucka L. ŠD