Výzva č. 4

Ahoj děti, posílám další dva fotonávody, jak si vyrobit velikonoční přání. Přeji všem krásné Velikonoce!

bílý tvrdší papír, temperové barvy – hnědá (pokud nemáte, smíchejte červenou a zelenou), oranžová (pokud nemáte, smíchejte červenou a žlutou), černý fix, kousek vaty, nebo odličovací tamponek, vatová tyčinka, lepidlo, štětec, paleta , kousek zeleného papíru (pokud nemáte, nabarvěte pastelkou bílý papír) 2 korkové špunty – nejlépe v různých velikostech

Papír formátu A4 přehněte napůl a na jednu z polovin nakreslete černým fixem vlnovku po celé délce.

Namočte váš ukazováček do oranžové barvy a od vlnovky otiskujte, vzniknou vám krásné mrkvičky, nejlepší je udělat dva puntíky ukazováčkem a další dva puntíky malíčkem:-))

Ze zeleného papíru nastříhejte mrkvičkám natě, přilepte lepidlem a huráá na zajíčky! Vezměte širší a větší korek, natřete hnědou barvou, otiskněte na vlnovku, stačí dva nebo tři, to samé udělejte i s menším korkem, vznikne vám hlavička a tělo, potom pomocí vatové tyčinky namočené v hnědé barvě nakreslete zajíčkům ouška, nechte vše pečlivě zaschnout.

Udělejte z vaty dvě malé kuličky a přilepte je lepidlem zajíčkům jako ocásky. Do dolní části napište své přání, můžete vymyslet i vlastní text.

Posledním úkolem bude otiskat prstíkem hnědou barvu pod vlnovku jako hlínu.

 

Komu by první návod přišel dlouhý nebo složitý, nabízím jednodušší variantu.

Začátek je opět stejný, bílý tvrdší papír A4 přehněte napůl. Namočte palec do žluté tempery a několikrát otiskněte na papír.

Pomocí černé fixy dokreslete kuřátkům oči a nožky, na zobáčky použijte červený fix nebo temperu.

Obrázek doplňte pěkným přáníčkem. Máte hotovo!!!:-D